joomla templates top joomla templates template joomla

Sverigepremiären 2-4 mars

den .

(2018-03-02) 
Kompletteringar till PM:
  • Dusch erbjuds i Villaskolan, se Eventor för karta (dokument på respektive tävling).
  • Pölder Sport kommer inte kunna närvara vid nattävlingen och medeldistansen, utan kommer först till sprinten på lördagseftermiddagen och till söndagens långdistans.
...
(2018-03-01)
Beslut om arrangemanget och deltagande, se nyhet här på hemsidan eller Eventor.
...
(2018-02-28)
Rapport från tävlingsområdena (onsdag kväll):
Nu har vi varit ute på arenorna och ute i terrängen för de olika distanserna. Så här är läget:
1) Arena Martins rökeri (natt och medel): 20 cm på arenan, 10-25 cm i terrängen. 
2) Arena Åhus Missionsgård (sprint, trail och lång): 10 cm på arenan, 10 cm i terrängen. 
Vi har under dagen haft en dialog med både Skånes Orienteringsförbund och SOFT och kommit fram till det definitiva beslutet att genomföra tävlingarna. 
Terrängen längs kusten är som ni alla vet "snäll" och vi bedömer inte att snön innebär någon skaderisk (ramlar man så faller man mjukt). Snön är som puder, dvs mycket lättsprungen. Sportsligt sett kommer det förstås inte bli rättvist och tävlingarna kommer därför heller inte bli rankingmeriterande.  
Samtidigt vet vi att många deltagare och klubbar kommer långväga och har sett fram emot denna tävlingshelg under lång tid - med eller utan snö. 
En konsekvens av snön/kylan är att vi som arrangörer har beslutat att inte erbjuda dusch på arenorna, men väl omklädningstält. 
Vi hälsar er alla varmt välkomna till Åhus och utifrån omständigheterna hoppas vi att ni alla får en trevlig och gemytlig orienteringshelg! // Pan-Kristianstad

----
(2018-02-27)

En stor tävlingshelg med fyra orienteringstävlingar och ett traillopp närmar sig med stormsteg!
Här nedan följer några länkar där du kan hitta viktig information inför tävlingarna:

Tävlingsinformation orientering: Se Sverigepremiärens sida (därifrån leds du vidare till Eventor).
Tävlingsinformation Åhus TrailRun: Se Åhus TrailRuns hemsida.

För senaste nytt hänvisar vi även till Facebook:
Sverigepremiären på Facebook
Åhus TrailRun på Facebook

Idag tisdag är det snöfritt i samtliga tävlingsområden. Enligt prognoserna kan det mycket väl komma snö senare i veckan, men vi vill vara tydliga med att redan nu säga att tävlingarna kommer att arrangeras oavsett. Under dagen har det snöat på Österlen, men alltså inte i Åhus.

---

Pressmeddelande:

Landslagslöpare till start i den svenska orienteringspremiären, 2-4 mars 

Snart fylls skogarna söder om Åhus med tävlingssugna orienterare – unga som gamla, elitlöpare som glada motionärer – när Pan-Kristianstad i vanlig ordning arrangerar Sverigepremiären. – Att helgens tävlingar inte enbart lockar motionärer och den svenska eliten, utan även internationella landslagslöpare, visar på tävlingens popularitet, säger tävlingsledaren Erik Modig. 

Tävlingsprogrammet för helgen är intensivt; fyra tävlingar ska avverkas – fem med Åhus Trailrun – på mindre än 42 timmar. Startskottet blir en nattävling med masstart på fredag, som följs upp av medeldistans, sprint och trailrun på lördag. Helgen avslutas till sist med en långdistans. 

I anmälningslistan återfinns många namnkunniga, bland annat 5:an och 6:an på världsrankingen; Johan Runesson, Tampereen Pyrintö, och Eskil Kinneberg (NO), IFK Göteborg. Även Kinnebergs klubbkamrat Fredrik Bakkman är en löpare att räkna med. Högintressanta damer är det gott om i listan, bland annat kommer Ida Bobach (DEN), OK Pan Århus, och Nadiya Volynska (UKR), OK Orion, till start. 

Spännande kamper i skogen väntas, och det i nya områden för varje distans:
– Tack vare ett gott samarbete med Martins rökeri och Åhus Missionsgård kan vi erbjuda fantastiska arenor. För orienterarna blir det fyra tävlingar på fyra helt olika kartor, vilket är unikt och något som vi som arrangörer är extra stolta över, berättar Erik Modig. 

Sverigepremiären och Åhus Trailrun engagerar cirka 120 funktionärer, och antalet starter under helgen beräknas landa på närmre 4500 starter. 

Kontakt och information: 
Johan Modig 
Sportchef Pan-Kristianstad & pressvärd 073 - 334 17 01 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Jannie Hagård 
Pressvärd
070 - 305 92 89 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Facebook: Sverigepremiären orientering 

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu