joomla templates top joomla templates template joomla

Lysande Swedish League-premiär av Alva!

den .

Swedish League-säsongen 2023 rivstartade i helgen med två tävlingar i drömterräng i Valdemarsvik. Alva Björk som ifjol tog hem totalsegern i D18 imponerade stort och fick kliva högst upp på prispallen båda dagarna! 

Vi ställde några korta frågor till helgens suverän:

Grattis Alva till en fantastisk helg! - Hur upplevde du de två loppen? 

- Tack så mycket! Jag tyckte att det var två roliga och utmanade banor. På grund av att jag varit skadad de senaste veckorna och inte kunnat orientera eller springa, så hade jag lite svårt att komma in i tekniken. Jag är dock nöjd över min insats och att jag kunde prestera stabilt i premiären.

Var terräng och banor som du förväntade dig? Var det något särskilt som du tänkte på när du stod på startlinjen med tanke på vad som väntade?
- I det stora hela liknade bana och terräng mina förväntningar. Terrängen var möjligtvis lite tuffare än vad jag trott på förhand. Att det skulle vara en tekniskt utmanande terräng var jag medveten om, och mina nyckelord inför var därför att vara lugn och metodisk i orienteringen för att komma in i tekniken.

Något som du är särskilt nöjd med när du ser tillbaka på lördagen och söndagen?

- Jag är nöjd över att jag kunde ställa mig på startlinjen och behålla ett lugn i tekniken och lita allt mer på mig själv, trots min osäkerhet på formen osv efter de senaste veckorna.

Hur ser säsongen ut de närmaste veckorna? 

Nästa helg är det stafett (Stigtomtakavlen) som gäller, jag springer första och vi har ett riktigt starkt Pan-lag!

Alva Björk Foto Johan Trygg

Alva Björk mot segern på lördagens medeldistans (Foto: Johan Trygg / Svensk Orientering) 

 

Fler panare gjorde starka insatser i helgen. Olivia Nilsson gjorde en bra medeldistans och blev 21:a. På söndagen  kraschade hon handen redan vid ettan, kämpade sig trots det igenom banan - gjorde ett bra orienteringslopp och blev 25:a. I H20 gjorde Loke Hedberg en stark långdistans där han slutade som 22:a.   

Nästa helg bjuds det på ny superterräng när det är dags för Stigtomtakavlen. Ett damlag och ett herrlag ställer sig på startlinjen, där både damstafetten och herrstafetten inleder med nattsträckor på lördagskvällen. 

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu