joomla templates top joomla templates template joomla

Tre nyförvärv till elitgruppen

den .

Vi har glädjen att kunna presentera tre nya löpare som har valt att satsa vidare med oss i Pan-Kristianstad.

Nya i elitgruppen är Elin Nilsson, Mathilde Smedegaard Madsen och Hugo Mattsson. Den sistnämnde har redan hunnit göra debut för klubben med en bra insats på fjärdesträckan på Jukola i helgen!

Nedan kan du läsa mer om våra tre senaste nyförvärv. - Välkomna till Pan-Kristianstad Elin, Mathilde och Hugo!

Hugo Mathilde Elin liggande 800x266

 

Foto: Jeppe Ruud  / Charlie Stolt / Lars Gustafsson

 

Namn: Mathilde Smedegaard Madsen (21 år)

Välkommen till klubben! Varför valde du Pan-Kristianstad? Jag vill gärna vara med i klubben för att det verkar vara en riktigt bra möjlighet för mig att utveckla min orientering och för att framöver få vara med i hetluften på de stora stafetterna! Jag valde också Pan för att två andra danska killar (Oscar och Jacob) rekommenderade klubben då de är mycket nöjda efter sin första säsong i Pan 😊. Jag ser verkligen fram emot att få lära känna nya människor och springa för en svensk klubb.

Vad gör du idag (studier, jobb)? I dag håller jag precis på att ta min gymnasieexamenefter lång tid. Det ser jag verkligen fram emot! Efter det har jag tänkt att jobba och tjäna lite pengar, innan det bär iväg på resa med en väninna nästa år. Det kommer bli superskoj!

Vilka tävlingar ser du mest fram emot framöver? Just nu siktar jag på EOC (EM), men jag har inte haft de mest optimala förberedelserna,då jag haft lite skadeproblem och mycket med min examen. Efter EOC vill jag fokusera på att träna bra och förhoppningsvis ska jag kunna vara tillräckligt bra för att ta mig till VM nästa år i Schweiz. Jag gillar att ha stora mål.

Vad gör du när du inte orienterar? Andra Intressen? Jag älskar sport i allmänhet och att röra på mig, så tycker om att cykla och vara på tur. Skolan har tagit det mesta av min tid på sistone, så jag har inte haft tid att ha en riktig hobby. Men självklart tycker jag om att vara tillsammans med vänner och familjen 😊

---

Namn: Hugo Mattsson (29 år)

Välkommen till klubben! Varför vill du vara med i Pan-Kristianstad? Tack så mycket! Jag har under en längre tid känt att jag velat vara med och fightas om att ta plats i konkurrenskraftiga stafettlag. Jag älskar att springa stafett och efter ungdoms- och juniortiden då man sprang SSM, USM och GM så är detta något jag saknat! Efter att ha varit med på 10mila-läger i Kilsbergen i höstas, kände jag att jag fick ett bra intryck av en seriös och bra elitverksamhet där jag kan se mig själv utvecklas och motiveras att bli bättre. Samtidigt som vi har riktigt kul tillsammans.

När och varför började du med orientering? Jag började springa orientering när jag var 11 år. Det var pappa som halvt tvingade med mig på träningarna med Rävetofta OK och efter 2 månader, då jag varit med på lite tävlingar, klubbläger och fått mycket kompisar var jag fast, något som definitivt förändrat resten av mitt liv. 

Vad gör du idag (studier, jobb)? Efter en tid på OL-gymnasiet i Olofström studerade jag sedan 3 år i Norrköping & 1 år i Sydostasien. Nu jobbar jag som frilansande mediaproducent både i Sverige och utomlands, men gör även mycket annat som att hjälpa till på gården där hemma, skogsbruk och baristande.

Vilka tävlingar ser du mest fram emot framöver? För mig är ju de stora stafetterna roligast. Jukola, 10mila och Tjoget är klara favoriter. 5-dagars är ju också en personlig favorit för det sociala men också utmaningen att gå jämnt 5 lopp i rad.

Vad gör du när du inte orienterar? Andra Intressen? Jag älskar att fotografera och göra film. Det blir också mycket dykning när jag är ute och reser, både på fritiden och inom jobb. I Sverige bor jag delvis hos min mamma utanför Varberg och delvis i min hembyggda husbil som jag verkligen gillar att åka runt med och utforska natur såväl som städer och träffa nya och gamla vänner.

---

Namn: Elin Nilsson (20 år)

Välkommen till klubben! Varför valde du att ta steget över till Pan-Kristianstad? Jag vill var med bland annat för att det skapar nya möjligheter för mig. Det är också för att de aktiviteter/stafetter som jag har fått följa med på med Pan-Kristianstad har varit väldigt roliga, Tiomila i år var riktigt roligt att hänga med på. Dessutom har jag precis flyttat ner till Skåne igen så kändes det som ett bra tillfälle att byta då jag bor hyfsat nära.

När och varför började du med orientering? Jag började orientera när jag var 12 år. Min pappa ville pröva på en nybörjarkurs i orientering som Andrarums IF höll den sommaren och jag följde med på den då jag gillade att pröva nya aktiviteter. Jag tyckte det var väldigt roligt och valde att fortsätta efter det. Min första SKOF-resa var nog det som fick mig att verkligen vilja hålla på med orientering på fritiden.

Vad gör du idag (studier, jobb)? Jag har precis pluggat ett år på Linköpings Universitet och jag har gått Tekniskt basår, men jag har flyttat ner till Skåne igen då jag planerar att åtminstone ta ett sabbatsår. Jag ska försöka hitta ett jobb nu istället för att plugga.

Vilka tävlingar ser du mest fram emot framöver? O-ringen är nog det jag är mest taggad på att springa då jag inte har sprungit O-ringen sedan 2018. De gånger jag har varit med på O-ringen har jag tyckt det var väldigt roligt. Dessutom tycker jag att det är kul att vara med på så stora tävlingar.

Vad gör du när du inte orienterar? Andra Intressen? Jag läser mycket på fritiden. Jag gillar också att spela olika dataspel. Sen gillar jag ju också att träna annat än orientering, bara löpning i sig är ganska roligt speciellt när man springer med andra. 

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu