joomla templates top joomla templates template joomla

Elitsamling Åhus 21-23 januari

den .

Härligt med läger på hemmaplan!

Så var det äntligen dags för ett coronaanpassat läger på hemmaplan! Extra kul att till lägret välkomna två nya juniorer - Moa och Oscar! Vi inledde lägret med ett nattpass från Åhus Missionsgård. Ett lugnt gafflat pass på kurvkarta där det kändes fint att få surfa fram i ljuvlig terräng. Kul att se så många på träningen! Emma var på hugget och tryckte upp tempot i damklungan :). Boende på Åhus Resort var perfekt och det satt fint med lasagne efter träningen, närproducerad av Vistagårds Gris.

Lördag förmiddag fick vi förmånen att testa Olas medeldistansbanor till Sverigepremiären. Startlista, skärmar utsatta, fina banor, solen sken och många klubbkompisar som testade olika banor - toppen! Lunch i lägenheterna och därefter ett zoom-möte där även löpare som inte var med på lägret deltog. Det gällde att gissa vem som är talang på vad. Finns många grymma (och kanske oväntade) talanger i gruppen och det var Oscar som hade flest rätt.

Efter lite vila och mellanmål så körde vi till Ryssberget för att få lite relevant träning inför första Swedish League-tävlingarna i vår. Det var ett lugnt långpass med olika tekniska inslag på såväl 1.15 000 som 1:10 000. Bland annat gällde det att springa kortast väg på en given sträcka. Den vanns av Pim och Oscar. Eloge till Vilma som sprang passet utan lampa i skenet av damklungans lampor. Satt fint med vätska och energi halvvägs innan vi på den avslutande kontrollplockningen stötte på ett lajvgäng i skogen med facklor och diverse spännande ljudeffekter. Kvällen avslutades med lite teknisk analys på Zoom av dagens träningar.

På söndag så deltog vi i Vintercupen på Fjälkinge backe. En del slitna ben så antalet varv anpassades efter det. Ett fint arrangemang och kul område! Vi avslutade lägret med varm soppa och bröd från Åhus Resort. 

Några bilder från helgen:

spet samling nattraning 

Samling inför natträning i Äspet.

 

spet kartklipp

Nattorientering med kurvbild inledde samlingen

 

Ryssberget kartklipp

Utmanande nattorientering på Ryssberget 

 

Gropahålet sanddyner

Höga sanddyner i Gropahålet 

 

Gropahålet terrängbild

Snabblöpta skogar i Gropahålet

 

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu