joomla templates top joomla templates template joomla

Tävlings- och träningshelg i Dalarna 12–16 maj

den .

Den kombinerade tävlings- och träningshelgen började på torsdagen med en långdistans strax utanför Bjursås. Vi bjöds på 25 grader, stekande sol och ytterst lite syre i luften för musklerna att tillgå.

Elin Carlsson visade fin form och slutade 4:a (med andra ord en riktig solskenslöpare) och Lena Eliasson-Lööf sprang in på en 13:e plats. Pim Hedberg tog sig in på en 34:e plats medan Nelly Carlsson och Jannie Hagård hade det jobbigare i värmen.

 

Trots det tuffa väderförhållandet var dalaterrängen så pass lockande att vi – efter att ha kikat på EM i sprintstafett – begav oss ut på ett tänkt andra pass i Grönklitt. Vädergudarna tyckte dock att vi hade gjort vårt för dagen och släppte lös åskan precis ovanför oss och vi fick därmed vända hemåt innan vi ens hade nått startpunkten. Vi fick åtminstone en skön och välbehövlig avkylning i ösregnet.

Vi avslutade kvällen med en rafflande kubbmatch mot Lunds OK som Pan gick segrande ur.

Fredag (tävlingsfri dag) hade vi två träningspass på schemat. Förmiddagen vid Krångåsen bestod av orienteringsslingor med efterföljande parövning. Utöver oss tävlande anslöt även Nicole Ljungdahl (och två ungdomar från Västerviks OK respektive Karlskrona SOK) till träningen, och Lena tog sig an en träning på annat håll.

Efter lunch och en stärkande middagslur i stugan på Orsa camping, var det dags för eftermiddagens pass utanför Skattungbyn. Här bjöds det på krispig, knäckebrödslåtande vitlav – oj, vilket pass! Och sämre blev det inte efter då det nalkades grillat till kvällsmat. Formulärets överkant

Lördag och tävlingsdags igen, denna gång en medeldistans. Lördagen och söndagens tävlingar skulle egentligen ha gått i Grönklitt, men på grund av att det fortfarande låg snö i terrängen flyttades dessa till Skattungbyn.

Dagens väder, lätt regn och ca 7 plusgrader, kändes uppriktigt sagt upplyftande – ingen risk för värmeslag! Terrängen bjöd in till ett högt tempo, trots stenig botten och riktig hal vitlav. Utmaningen bestod främst i att snabbt tyda kurvbilden, undvika de stora groparna och att inte göra parallellfel. Nelly gjorde en rejäl upphämtning efter torsdagens värmeslag och slutade på en 9:e plats av 118 startande. Olivia Nilsson (som bara deltog på lördagens tävling och körde träningarna på egen hand) gjorde även hon en stabil insats och slutade på 24:e plats i det starka startfältet. Jannie, Pim, Elin och Lena slutade på platserna 36, 39, 41 och 80.

Eftermiddags- och kvällsnöjena blev EM i knockout-sprint på tv och en promenad i Orsa för att ta några hittautkontroller.

Sista tävlingen för helgen var en långdistans på samma ställe som lördagens medeldistans. Kurvbilden erbjöd samma utmaningar som på medeldistansen och som karakteristiskt för långdistans fanns det även två långsträckor med flera vägvalsmöjligheter.

Det var ingen av oss som fick till en fullträff, men Elin knep ändå en 16:e plats av totalt 101 startande. Nelly, Pim, Jannie och Lena var tidsmässigt ganska nära varandra och slutade på platserna 40, 54, 55 och 61.

 

Jannie, Elin, Nelly & Pim

 

dalarna maj 2021 

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu