joomla templates top joomla templates template joomla

Natt-SM och Stigtomtakavlen

den .

Den gångna helgen avgjordes både Natt-SM och Stigtomtakavlen i de Södermanländska skogarna kring Nyköping. Trots många sjuka från klubben så var det ett relativt stort gäng på plats med några som tillkom mot slutet på helgen då stafetten skulle avgöras.
På natten fredag till lördag så avgjordes Natt-SM som ställde stora tekniska krav på löparna. En kombination av att det var lättlöpt, detaljrikt och snabbt skiftande mellan bra och dålig sikt gjorde att själva orienteringen blev mycket utslagsgivande. Många stora bommar bevittnades och det gällde att ha is i magen ute på banan.
Bästa resultat blev det för Loke Hedberg och Flora Aigmüller. Loke med en imponerande 26e plats i H21-klassen där han även tog sina första Swedish League-poäng efter att ha klivit upp i seniorklassen. Flora tog en fin 22a plats i D20 där även hon hämtade hem poäng!
 
Sen efter lite vila och för vissa ett högskoleprov under lördagen så var det äntligen dags för Stigtomtakavlen. Trots många sjukdomar och skador så fick klubben ihop två hela lag, ett dam och ett herr, samt ett kombinationslag på herrsidan. Kombinationslaget blev tyvärr inte fullt men Jacopo Stoecher genomförde förstasträckan på ett bra sätt. Herrarna slutade tillslut på en 23e plats efter en stabil stafett och damerna slutade 35a även dom efter en stabilt genomförd kavel. 
 
Nu blickar vi framåt mot nästa stora stafett och tävling som är 10-Mila och det var denna helgen ett mycket bra genrep för.
 
Loke Natt SM
26:e plats på Natt-SM för förstaårssenioren Loke

Kontakt

Fäladsgatan 6
291 59 Kristianstad
epost: kansli(at)pan-kristianstad.nu