SM-sprint och sprintstafett 16-17 oktober

den .

Norrtälje var platsen för SM sprint och sprintstafett 16-17 oktober. Tyvärr fick Pim och Vilma lämna sent återbud pga sjukdom, men de peppade laget på distans vilket kändes bra! Till start på lördagens individuella sprint kom därför enbart två herrar - Gernot och Simon - då Nicole och Jannie valde att lägga krutet på söndagens stafett.

Killarna genomförde stabila kval och båda lyckades ta sig från samma heat till A-final - väldigt starkt! Kvalet avslutades uppför en lång brant trappa som kändes igen från våren KO SM. Till finalen så höjde sig båda killarna ett snäpp. Gernot sprang stabilt hela finalen och kom på en stilig 12 plats, enbart 9 sekunder från 7 plats. Simon tog ett par sämre vägval vilket gjorde att han pendlade lite i fältet - låg på 17 plats vid 18 kontrollen - och slutade som fin 24. Bra prestationer från båda två!

Sprinten i centrala Norrtälje var verkligen väldigt rolig, teknisk och intensiv. Helt klart en av de bättre sprintarna på svensk mark.

Och nu var det full pepp inför sprintstafetten.
Start och varvning på arenan där vi förstod att det skulle bli tätt och tekniskt med avslutning i samma område som på lördagens sprint.
Nicole genomförde första sträckan på ett stabilt sätt. Påverkad av kylan och höll ihop tekniken bra. Gjorde verkligen det bästa. Ett lopp med mersmak inför nästa år! Lämnade över till Gernot som 17:e, 1,30 min efter täten. Och det hade verkligen splittrats upp på första sträckan - sjätte lag var 45 sek efter och lag 12 1,11 efter. Gernot sprang citat "snabbare än han kan" och plockade upp laget till en 10:e-plats och tappade enbart 9 sek på täten - ett topplopp! Simon gjorde även han en väldigt fin sträcka, tappade lite tid - nu 2,31 min efter men plockade till en 8:e-plats. Vi förstod att det skulle hända mycket på sträcka 3 och 4 och inför sista sträckan så var det väldigt tuffa löpare och tätt både framåt och bakåt för Jannie. Jannie kämpade verkligen hela vägen och genomförde även hon ett tekniskt bra lopp. Hon kände att farten inte riktigt var där och slutplaceringen blev ändå en fin 11:e-plats - en placering bättre än ifjol! Och detta med ett lag där det finns mer kapacitet - hög nivå! En härlig sprinthelg med riktigt rolig orientering.
Nu ser vi fram emot nästa års sprintstafett i Linköping vilken avgörs under SM veckan i juli - hur många lag har vi på startlinjen då?