Coronavirusets påverkan på föreningens verksamhet

den .

Föreningens styrelse har diskuterat hur vi ska resonera kring klubbens träningsverksamhet med anledning av Covid-19 och de riktlinjer/rekommendationer som Riksidrottsförbundet och SOFT har gått ut med.

Nedanstående gäller tills vidare. De aktiviteter som i nuläget påverkas är träningarna på måndagar och tisdagar, se nedan:

  • Måndagens inomhusträning i Parkskolans gymnasiksal. - STÄLLS IN.
  • Tisdagens löpträning och ungdomsträning genomförs, MEN vi har beslutat att inte ha någon mat och samkväm i klubbstugan efteråt (gäller tills vidare). Träningarna är utomhus och vi kommer hålla oss till aktiviteter utan närkontakt .

Deltagare och ledare ska vid minsta förkylningssymptom stanna hemma. - Som alltid ska det aldrig tränas eller tävlas med infektion i kroppen.

Övriga ordinarie träningar som rullar vidare är:

  • Intervaller med Kristianstad löpargrupp på onsdagarna (från Maxi kl 18:30, samling utanför entrén)
  • Torsdagens nattcup i Vånga genomförs som planerat. 
  • Simträningen i Tivolibadet kör vidare.

 

När det gäller senaste nytt om orienterings- och löpartävlingar, så hänvisas du till Svenska Orienteringsförbundets resp Svenska Friidrottsförbundets riktlinjer och rekommendationer.

Om det skulle komma nya riktlinjer från Regeringen/Folkhälsomyndigheten kommer föreningens verksamhet givetvis rätta sig efter dessa.

Senaste nytt om Coronaviruset hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida.

/Styrelsen i Pan-Kristianstad genom sportchef Johan Modig