VM-Guld till Inga och Gernot 10:a på långdistansen

den .

Under sista dagen av VM i Lettland avgjordes långdistansen, men också stafetten i preO-VM (precisionsorientering).
I preO-VM blev det guld till Sverige i Paralympics-klassen med laget Inga Gunnarsson, Michael Johansson och Ola Jansson. Silvret gick till Tjeckien och bronset till Ryssland. Inga Gunnarssom är klubbens genom tiderna framgångsrikaste precisionsorienterare. - Stort grattis Inga till ännu ett guld i din medaljsamling från internationella mästerskap!
I totalen placerade sig Inga som femma individuella i Paralympics-klassen och Alessio Tenani som representerar Italien blev 9:a totalt i den Öppna klassen.

Gernot 10:a på avslutande långdistansen
Gernot Ymsén Kerschbaumer gjorde på nytt en stark insats i detta VM. 12:e-platsen på medeldistansen och fjärdeplatsen på stafetten följdes upp med en tiondeplats på VM:s avslutande långdistans. Bara en dryg minut var avståndet upp till topp 6! Ännu ett resultat som visar att Gernot tillhör den absoluta världstoppen under 2018.
Klubbens andra panare på långdistansen var Moritz Döllgast som slutade på 38:e plats.