joomla templates top joomla templates template joomla

Fina framgångar på Veteran-VM i Danmark!

den .

Ett av sommarens mästerksap i orientering har precis avgjorts då Veteran-VM gick av stapeln mellan 8-13 juli i grannlandet Danmark. Världsmästare skulle koras i sprint, medeldistans och stafett.
Det började med utmanande sprintbanor i Köpenhamn där finalen gick runt Christiansborgs slott. Pan Kristianstad representerades av 9 löpare. Klubbens äldsta deltagare, Peo Bengtsson och Claire Ek visade klass direkt genom att ta silver i M85 respektive W85.

Tävlingarna flyttade sedan till skogen och Tisvilde Hegn och medeldistans stod på programmet, kval och final. Löparna bjöds på intensiv orientering där sikten bitvis kunde ställa till det. 13 löpare från Pan kom till start. När finalerna var avgjorda kunde klubben återigen stoltsera med fina resultat. Simon Svensson tog en 7:e plats i M35. Återigen visade Claire och Peo hur starka de är och tog denna dag guld i W85 respektive M85.

Sist ut på programmet var långdistans som avgjordes i Gribskov. Kurvbildsläsning, vägval och också en del kluriga kontroller i grönområden utmanade löparna. Britt-Marie Svensson tog denna dag en fin 4:e plats i W60A. Claire Ek avslutade veckan med ett nytt silver medan Peo Bengtsson kunde åka hem till Sverige med dubbla guld.
vvm 1

Vi gratulerar till medaljerna och är stolta över att Pan Kristianstad tog hem 6 medaljer, varav 3 guld. Löparna hann också njuta av sol, bad och den trevliga gemenskap som råder i alla delar av klubben.
Nästa år avgörs veteran-VM i Lettland – och vi ser fram emot fina framgångar i klubbens färger även då!